Kryddig Bombay-kyckling

En smakrik indisk gryta. Ingredienslistan ser lång ut, men det beror bara på alla spännande kryddor som ger smak åt den här rätten. De flesta ingredienserna finns säkert hemma i skåpet.

Ingredienser

  • Ca 700 g kycklingfilé
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk gula senapsfrön
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • ½ krm gurkmeja
  • 1 krm spiskummin
  • 3 dl yoghurt (naturell)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 cm färsk ingefära
  • 2 gula lökar
  • 1 liten röd chilifrukt
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpurè
  • 4 tomater
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 4 dl kokosmjölk (1 burk)
  • 2 msk maizena (majsstärkelse)
  • 1 dl matyoghurt
  • ½ dl grovt hackad koriander
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i ca 3 cm stora tärningar. Rör ner garam masala, paprikapulver, senapsfrön, svartpeppar, gurkmeja och spiskummin i yoghurten.
    2. Lägg i kycklingbitarna och låt marinera i en bunke eller plastpåse i minst 8 timmar i kylskåp. Ta upp kycklingbitarna och torka dem väl.
    3. Skala och hacka vitlök och ingefära. Skala och skiva den gula löken. Dela, kärna ur och hacka chilifrukten.
    4. Stek kycklingen i olivolja tills den får färg utan att bli bränd, ca 3 minuter.
    5. Tillsätt lök, vitlök, ingefära, chili och tomatpuré. Låt fräsa i ytterligare ca 2 minuter.
    6. Tärna tomaterna grovt och lägg i tillsammans med salt och socker. Fräs någon minut. Häll i kycklingbuljong och koksmjölk. Låt koka i ca 3 minuter.
    7. Rör ut maizena i lite vatten och red av. Vänd mot slutet ner matyoghurt och koriander. Servera med ris.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (1)

    Sanjer 17 september 2011

    Supergott! Ska snart ha gäster och tänker laga detta till dem!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben