En smakrik indisk gryta.
Ingredienslistan ser lång ut, men det beror bara på alla spännande kryddor som ger smak åt den här rätten.
De flesta ingredienserna finns säkert hemma i skåpet.
Ingredienser
Ca 700 g kycklingfilé
2 tsk garam masala
2 tsk paprikapulver
2 tsk gula senapsfrön
1 tsk grovmalen svartpeppar
½ krm gurkmeja
1 krm spiskummin
3 dl yoghurt (naturell)
3 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
2 gula lökar
1 liten röd chilifrukt
1 msk olivolja
2 msk tomatpurè
4 tomater
2 tsk salt
1 tsk socker
5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
4 dl kokosmjölk (1 burk)
2 msk maizena (majsstärkelse)
1 dl matyoghurt
½ dl grovt hackad koriander
Instruktioner
- Skär kycklingen i ca 3 cm stora tärningar.
Rör ner garam masala, paprikapulver, senapsfrön, svartpeppar, gurkmeja och spiskummin i yoghurten.
- Lägg i kycklingbitarna och låt marinera i en bunke eller plastpåse i minst 8 timmar i kylskåp.
Ta upp kycklingbitarna och torka dem väl.
- Skala och hacka vitlök och ingefära. Skala och skiva den gula löken. Dela, kärna ur och hacka chilifrukten.
- Stek kycklingen i olivolja tills den får färg utan att bli bränd, ca 3 minuter.
- Tillsätt lök, vitlök, ingefära, chili och tomatpuré. Låt fräsa i ytterligare ca 2 minuter.
- Tärna tomaterna grovt och lägg i tillsammans med salt och socker. Fräs någon minut.
Häll i kycklingbuljong och koksmjölk. Låt koka i ca 3 minuter.
- Rör ut maizena i lite vatten och red av. Vänd mot slutet ner matyoghurt och koriander.
Servera med ris.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Supergott! Ska snart ha gäster och tänker laga detta till dem!