Kryddig bulgur med lammfärs och yoghurtsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och enkel rätt med lite orientalisk touch.

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 2 morötter, skivade
  • 2 dl skivad purjolök
  • 300 g blomkål (ungefär ett halvt huvud)
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 2 dl bulgur (okokt)
  • Yoghurtsås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk hackad färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur enligt beskrivning på paketet. Spola sedan med kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
    2. Dela blomkålen i små buketter. Fräs lammfärsen tillsammans med garam masala och gurkmeja i smör i en stor stekpanna. Lägg i grönsakerna och krydda med salt och peppar. Fräs färsen och grönsakerna i ca 4 minuter eller tills färsen är genomstekt och grönsakerna är lagom krispiga.
    3. Gör såsen genom att blanda yoghurten med mynta och vitlök.
    4. Blanda till sist ner kokt bulgur i pannan och se till att allt blir varmt. Servera med hackad koriander, persilja och yoghurtsås.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben