Kryddig chokladtryffel

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Perfekt och oväntad dessert

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 2 dl minigrädde 5%
  • Chili, färsk, torkad eller Sambal Olek
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden. Bryt ner chokladen och rör ordentligt tills det blir en jämn smet. Tillsätt chilin. Man får smaka sig fram, det brukar bli bra med en liten tesked Sambal.
    2. Häll upp i små koppar och strö över flingsalt. Låt stå i kylen ca 4 timmar.
    3. Servera i sin kopp med hallon, physalis eller apelsinfiléer vid sidan. Strö ev över mer flingsalt. Jättegott, garanterad succé!

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (1)

    frucaos 25 maj 2008

    Det blir inga stora portioner, men det behövs inte heller -för det är mäktigt! Gott, ja, och kul att kunna bestämma hettan själv. Var lite skeptisk till saltet, men det funkade ju bra tillsammans med det andra. Det här gör vi säkert om!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben