Kryddig entrecote

Serverar: 8 portioner

Tack vare det insprängda fettet som finns i just entrecoten lämpar det sig utmärkt att grilla den. Fettet smälter ut i köttet och gör det smakrikt och saftigt.

Ingredienser

  • 1½ kg entrecote i bit
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk sambal oelek
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Blanda rapsolja med sambal oelek, soja, socker och salt i en plastpåse. Lägg entrecoten i påsen och gnid in marinaden i köttet.
    2. Låt gärna köttet ligga i kylskåpet ca: 4 timmar före grillning. ta fram och låt köttet få rumstemperatur medans grillen värms.
    3. Lägg entrecoten mitt på gallret och lägg på locket. Låt grilla ca: 1 timme tills innertemperaturen är 55-60º.
    4. Låt köttet vila ca: 10 minuter. Skär upp köttet i rejäla skivor. Servera köttet med ugnsrostad potatis, sallad och mango chutney.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben