Tack vare det insprängda fettet som finns i just entrecoten lämpar det sig utmärkt att grilla den. Fettet smälter ut i köttet och gör det smakrikt och saftigt.
Ingredienser
1½ kg entrecote i bit
2 msk rapsolja
2 msk sambal oelek
1 msk kinesisk soja
1 msk råsocker
1 tsk salt
Instruktioner
Blanda rapsolja med sambal oelek, soja, socker och salt i en plastpåse. Lägg entrecoten i påsen och gnid in marinaden i köttet.
Låt gärna köttet ligga i kylskåpet ca: 4 timmar före grillning. ta fram och låt köttet få rumstemperatur medans grillen värms.
Lägg entrecoten mitt på gallret och lägg på locket. Låt grilla ca: 1 timme tills innertemperaturen är 55-60º.
Låt köttet vila ca: 10 minuter. Skär upp köttet i rejäla skivor. Servera köttet med ugnsrostad potatis, sallad och mango chutney.