Kryddig filégratäng

Serverar: 4-6 portioner

Mycket gott, en god rätt med lite sting.

Ingredienser

  • 4 port kokt ris
  • 500-600 g fläskfilé
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 chorizokorvar
  • 1 ½ tsk chilipulver
  • 1 tsk oregano
  • 400 g krossade tomater (1 burk)
  • 2 krm socker
  • 1 dl köttbuljong
  • 50 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Skiva köttet i lämpligt stora skivor. Marinera i sojan i 10 minuter, bryn den sedan lätt i lite matfett. Koka riset under tiden enl anvisning på förpackningen.
    2. Lägg riset i en ugnsfast form och lägg filén ovanpå. Fräs lök, vitlök och korv tillsammans. Tillsätt kryddor, tomatkross, buljong och socker, låt koka samman i 5 min.
    3. Häll såsen över köttet och riset och strö över osten. Gratinera i ugnen 10 minuter i 225 grader.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben