Kryddig fläskfilépaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Supergod!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk smör
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 3 dl vatten
  • 1 msk köttfond
  • 2 dl grädde
  • 1 dl chilisås
  • 3 msk mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • Servering
  • Sallad
  • Crème fraiche
  • Tacossås
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Låt vila kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter i 225 grader.
    2. Strimla köttet och blanda med soja, chilipulver och sambal oelek. Stek det i smör. Tillsätt skivad purjolök och strimlad paprika. Tillsätt vatten och köttfond efter någon minut. Låt puttra några minuter.
    3. Blanda grädde, chilisås, mjöl, salt och ägg. Lägg köttröran i det förgräddade pajskalet och häll över gräddblandningen. Grädda tills pajen har fått fin färg.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben