Kryddig gulasch

Serverar: 4 portioner

En mustig gryta är ofta väldigt enkel att tillaga. Bäst blir den om den får sjuda länge, då kan du passa på att göra något annat.

Ingredienser

  • 600 g högrev eller grytbitar av nötkött
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g soppgrönsaker
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 dl rött vin
  • 400 g hela tomater på burk
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk kumminfrön
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Skär bort synligt fett och senor från köttet och skär det i 3 cm stora bitar. Skala löken och vitlöken. Skiva löken och hacka vitlöken. Skala och ansa soppgrönsakerna och tärna dem fint.
    2. Hetta upp olivoljan i en stor gryta och bryn köttet runtom. Låt eventuell vätska koka bort. Tillsätt lök, vitlök, soppgrönsaker och paprikapulver. Blanda väl och fräs under omrörning. Häll på rödvinet.
    3. Låt tomaterna rinna av och ta vara på spadet. Skär tomaterna i små bitar. Tillsätt tomaterna och häll även spadet i grytan. Lägg i lagerbladet, krydda med kumminfrön, salt och peppar och koka upp.
    4. Låt gulaschen sakta sjuda under lock på svag värme, 1-1½ timma, tills köttet är mört. Rör om då och då och tillsätt ev lite vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar när köttet är mört. Garnera med persilja och servera med kokt potatis, potatismos eller ris.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben