Kryddig hummus med tahini

Serverar: 4-6 portioner

Tahini är en pasta av rostade sesamfrön som finns på asiatiska hyllan i välsorterade livsmedelsaffärer. Kikärsdippen är kryddad med spiskummin, kajennpeppar och tahini, perfekt att servera med pitabröd.

Ingredienser

  • 400 g kikärter på burk, sköljda, avrunna
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm kajennpeppar
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk tahini
  • 3 msk jungfruolivolja
  • 2 msk hackade persiljeblad eller korianderblad
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i kikärterna. Låt koka fem minuter. Låt rinna av, men spara 3 msk av kokvattnet. Ställ åt sidan och låt svalna.
    2. Lägg kikärterna och det sparade kokvattnet i en mixer eller matberedare. Tillsätt vitlök, spiskummin, kajennpeppar, citronsaft, tahini och olivolja och mixa allt till en jämn dipsås.
    3. Rör ner koriandern eller persiljan och skeda upp i en skål. Strö på paprikapulver och servera med rostade pitabröd skurna i trianglar.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben