Kryddig hummus med tahini
Tahini är en pasta av rostade sesamfrön som finns på asiatiska hyllan i välsorterade livsmedelsaffärer.
Kikärsdippen är kryddad med spiskummin, kajennpeppar och tahini, perfekt att servera med pitabröd.
Ingredienser
400 g kikärter på burk, sköljda, avrunna
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 krm kajennpeppar
3 msk färskpressad citronsaft
3 msk tahini
3 msk jungfruolivolja
2 msk hackade persiljeblad eller korianderblad
Paprikapulver
Instruktioner
- Koka upp vatten i en kastrull och lägg i kikärterna. Låt koka fem minuter. Låt rinna av, men spara 3 msk av kokvattnet. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Lägg kikärterna och det sparade kokvattnet i en mixer eller matberedare. Tillsätt vitlök, spiskummin, kajennpeppar, citronsaft, tahini och olivolja och mixa allt till en jämn dipsås.
- Rör ner koriandern eller persiljan och skeda upp i en skål. Strö på paprikapulver och servera med rostade pitabröd skurna i trianglar.
Liknande recept
Kommentarer (0)