Kryddig julkompott med gyllene lock

Serverar: 6 portioner

Njut av dessa härliga bakverk under julhelgen.

Ingredienser

  • 3 äpplen av syrlig sort
  • 3 päron
  • 3 färska fikon
  • 3 dadlar
  • 6 torkade aprikoser
  • 2 dl socker
  • 2 krm kardemumma
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • ½ vaniljstång, delad på längden
  • 1 ägg
  • 1 rulle smördeg, ca 10 plattor, 300 g
  • Instruktioner

    1. Bryn sockret i en tjockbottnad panna. Tillsätt ala frukter skurna i cm-tärningar och koka upp. Tillsätt kryddorna och låt det koka i ca 15 minuter under sporadisk omrörning.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Lägg kompotten i timbalformar och täck med smördegen. Pensla med ett uppvispat ägg och nagga locket med en gaffel så den inte reser sig för mycket vid bakningen.
    4. Baka i ca 13-15 minuter tills den är gyllenbrun.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben