Kryddig kålrotssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Hittade en variant på den goda kålrotssoppan med äpple och curry i DN. Lika god, lite starkare.

Ingredienser

  • 500 g kålrot
  • 2 morötter
  • 2 syrliga äpplen
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 liter vatten
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl mjölk
  • En halv lime
  • Instruktioner

    1. Skala kålrot och skär i stora bitar. Skala och slanta morötterna. Dela äpplena i stora klyftor. Skala och finhacka lökarna, vitlöken och ingefäran.
    2. Hetta upp oljan. Fräs allt det skurna tillsammans med kryddorna i 4-5 minuter.
    3. Häll i en liter vatten och sjud tills kålbitarna är mjuka, ca 45 minuter. Mixa soppan slät, rör i youghurt och mjölk.
    4. Värm upp igen och smaksätt med salt, svartpeppar och pressad lime.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben