Kryddig kikärtsgryta

Serverar: 4 portioner

Supergod, vegetarisk gryta som faller de flesta i smaken. Hemligheten ligger i att kombinera flera kryddor som ger mustig och god smak till grytan.

Ingredienser

  • 1 bit kålrot, ca 300g
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 burkar kikärter, á 400g
  • 1 dl matyoghurt
  • 100 g bladspenat
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • Tillbehör
  • Papadam, Naanbröd eller annat bröd
  • Mango chutney
  • Instruktioner

    1. Skala och skär kålrot och morötter i ca 3x3 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta ca 3 minuter.
    2. Tillsätt kålrot och morot och låt fräsa med ca 2 minuter. Tillsätt alla kryddor och rör om. Häll över vattnet och låt sjuda under lock ca 10 minuter.
    3. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner kikärterna i grytan och rör i yoghurten. Blanda ner spenaten och strö över nötterna.
    4. Servera grytan genast med papadam, naanbröd eller annat bröd och mango chutney.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben