Kryddig köttfärschili

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Enkel, billig och mycket smakrik vardagsmat

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • Olja, smör eller margarin till stekning
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk vetemjöl
  • 1-2 tsk chilipulver
  • 2 köttbuljongtärningar
  • ½ -1 tsk salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 2 msk hot chilisås/tomatpuré
  • 1 burk (400 g) kidneybönor
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i tärningar. Hetta upp lite fett i en gryta. Fräs rödlöken mjuk utan att den tar förg. Låt vitlök och paprika fräsa med någon minut mot slutet. Ta upp det frästa ur grytan. Hetta upp lite mer fett och bryn köttfärsen i ett par omgångar på lite högre värme, rör om så färsen smular sig. Lägg tillbaka all färs, lök och paprika i grytan. Strö över mjöl, chilipulver, söndersmulade buljongtärningar, salt och peppar och rör om. Blanda ner vatten, tomater och chilisås/tomatpuré. Koka upp, lägg på lock, sänk värmen och sjud cirka 20 min, rör om då och då.
    2. Skölj burkbönorna och blanda dem i färsen. Hetta upp och smaka av med mer kryddor om det behövs.
    3. Servera med couscous eller ris.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben