Kryddig köttfärsgryta med aprikoser

Serverar: 1 portioner

Gryta för en person

Ingredienser

  • 1 tsk olivolja
  • 1 lök, tunt skivad
  • 2-3 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 kanelstång, halverad
  • 75-125 g köttfärs
  • 1 skivad purjolök
  • 2 aprikoser, skalde, urkärnade och hackade
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • Saften av en apelsin
  • 2 tsk finhackad färsk ingefära
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olivoljan i en kastrull. Tillsätt löken, vitlöken och kanelen och bryn försiktigt under lock.
    2. Tillsätt färsen och bryn under omrörning ca 5 min.
    3. När färsen är brynt tillsätter du övriga ingredienser. Lägg på locket och fräs ytterligare 8-10 minuter.
    4. Krydda efter smak, ta upp kanelstången ur grytan och servera

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben