Kryddig köttfärslimpa

Serverar: 6 portioner

Det finns rikligt med grönsaker och mängder av smak i den här saftiga och kryddiga köttfärslimpan. Gör gärna pålägg av det som blir över.

Ingredienser

  • 650 g nötfärs
  • 1 tsk olivolja
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten grön paprika
  • 2 - 3 stjälkar blekselleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 krm torkad basilika
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 dl passerade tomater
  • 2 - 3 stjälar finhackad persilja
  • 2 äggvitor
  • Garnering
  • 2 msk ketchup
  • 1 krm hot pepper sauce eller tabasco
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett.
    2. Hetta upp oljan i en gryta. Skala och tärna löken och fräs den glansig i grytan. Ansa och skölj paprika och selleri och skär dem i mindre bitar. Låt det sjuda i grytan ca 3 minuter under omrörning. Skala och pressa ner vitlöken. Krydda med svartpeppar, basilika och kajennpeppar. Låt fräsa kort under omrörning. Låt svalna.
    3. Blanda köttfärs, ströbröd, tomat, persilja, äggvitor med lökblandningen i en stor bunke. Blanda noga och forma färsen till en limpa. Lägg den i ugnsformen.
    4. Glasering: Blanda ketchup och hot pepper sauce noga. Bred glaseringen över köttfärsen. Grädda i ugnen tills limpan är gyllenbrun och genomgräddad, ca 1-1,5 timme. Skiva upp limpan på ett fat och servera den genast.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben