Kryddig kokos- och rotsakssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett recept från Allt om mat Variera soppan genom att mixa den lätt med mixerstav. Mixa den innan den späds med resten av vattnet. Servera frukt till dessert. Näringsvärde: Ca 404 kcal, 29 g fett, 7 g protein, 30 kolhydrater per portion.

Ingredienser

  • 2 pkt frysta rotsaker, (à 550 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk röd currypasta, (20 g)
  • 1 burk kokosmjölk, (400 g)
  • 7,5 dl vatten
  • 1 st röd spansk pepparfrukt
  • 0,5 st koriander, kruka
  • 200 g brödkrutonger
  • Instruktioner

    1. Fräs de otinade rotsakerna i oljan i en kastrull ca 5 min. Rör om då och då. Smula ner buljongtärningar, tillsätt currypasta och fräs under omrörning 2–3 min.
    2. Tillsätt kokosmjölk och vatten, koka upp och sjud soppan ca 15 min eller tills rotsakerna är mjuka. Späd ev soppan med vatten om den verkar för tjock.
    3. Garnera soppan med urkärnad strimlad pepparfrukt och koriander. Servera med brödkrutongerna.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben