Kryddig kyckling bräserad i kokosjuice

Serverar: 4 portioner

Starkt, syrligt, kryddigt och sött! En väldigt god rätt med en mix av kina, indien och japan.

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 1 kg kycklingfilé, delade på 3 bitar var
  • 1 msk torr sherry
  • 2 msk ljus soja
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa peppar
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 3 salladslökar, hackade
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 2-3 msk röd currypasta
  • 3 tsk currypulver
  • 3 dl vatten
  • 2 medelstora morötter, skurna i 2 ½ cm bitar
  • 4 msk kokosjuice
  • 2 msk mjöl
  • 2 tsk socker
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan, lägg i kycklingen och fräs under omrörning tills den är lätt brynt.
    2. Tillsätt sherry, soja, salt och peppar. Fräs i ½ minut och häll blandningen i en kastrull eller skål.
    3. Hetta upp lite mer olja, lägg i lök, salladslök och vitlök och fräs ½ minut. Tillsätt currypasta och currypulver, fräs ½ minut.
    4. Häll i vattnet och lägg tillbaka kycklingen och tillsätt morötterna. Koka upp och sjud tills kycklingen är klar, 10-15 minuter. Blanda kokosjuice med mjöl och socker. Rör ner i grytan och koka tills det tjocknar.
    5. Servera till ris eller nudlar med en god sweet chilisås till!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    The_mama97mia 26 februari 2009

    Är kokosjuice detsamma som kokosmjölk?

    snoffy86 28 februari 2009

    Hej! Mä men det går lika bra med det, jag har provat båda delar och blev lika gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben