Kryddig kycklingfärslimpa

Serverar: 6 portioner

Den här kryddstarka kycklingfärslimpan är smaksatt med chipotlechili, adobosås och koriander och bakas under ett täcke av tomatsås. Chipotlechli i adobosås finns i specialbutiker för kryddor eller på Internet. Det går utmärkt att använda kalkonfärs eller fläskfärs istället för kycklingfärs.

Ingredienser

  • Olja till formen
  • 800 g kycklingfärs
  • 2 dl ströbröd
  • 2½ dl passerade tomater
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 ägg, vispat
  • 1 stor chipotlechili i adobasås, urkärnad, finhackad
  • 2 msk färsk koriander, hackad
  • 1½ tsk adobosås
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk spiskummin
  • 2 msk ketchup
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Spreja en ugnsfast form som är 23x13 cm med olja.
    2. Blanda kycklingfärsen med ströbröd, 1½ dl passerade tomater, lök, ägg, chili, koriander, 1 tsk av adobosåsen, vitlök, salt och spiskummin i en stor skål. Blanda väl.
    3. Lägg smeten i den oljade formen och jämna till ytan.
    4. Blanda ketchup med resten av de passerade tomaterna och resten av adobosåsen. Bred ut tomatsåsen jämnt över färssmeten i formen.
    5. Baka i ugnen 45 minuter cirka, tills limpan är genomstekt. Låt vila tio minuter före servering. Servera gärna majs och hackad paprika till.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben