Kryddig kycklingfilé med jordnötssmör och kokos

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Tillagas på spisen. Servera eventuellt med lite rostade nötter eller cocos på toppen och gärna krispig sallad till.

Ingredienser

  • 4-6 kycklingfiléer i portionsstorlek
  • 4 msk jordnötssmör
  • 2 dl krämig cocosmjölk
  • 1-2 dl vispgrädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • Saften av ½ lime
  • 1 tsk salt
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Skiva kycklingfiléerna tvärs över i "slantar". Smält smör - gärna i en stekgryta och bryn filéerna försiktigt, men låt dem bli genomstekta.
    2. Låt vila i annan form. Sänk temperaturen. Slå på cocosmjölk och tillsätt sambal oelek, limesaft och salt.
    3. Vispa ihop smakerna. Låt puttra i fem minuter utan lock. Tillsätt jordnötssmör och grädde och sjud anrättningen till såsen antar en krämig konsistens 5-10min.
    4. Färga ev med några droppar soja eller valfri kryddsås. Lägg tillbaka kycklingen och värm.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (5)

    saraisaksson 21 mars 2009

    Det var en hit! Alla tyckte det var jättegott! Kommer att lagas fler gånger! Tack.....

    MalinF 20 april 2009

    Detta var mycket gott:)

    evaullabritt 7 juli 2013

    Så vansinnigt gott, och lättlagat. Detta recept hamnar bland höjdarrecepten i min kokbok. Tack för ett toppenrecept

    AnneMari57a 18 juli 2013

    Kul att du gillar den ...har inte lagat den på länge nu ...men nu blir det nog av att få hem en burk jordnötssmör i alla fall ..kyckling filéerna ligger ju i frysen ... Ha en go sommar Anne-Mari

    evaullabritt 9 maj 2014

    Jag lagar det lite då och då. Fortfarande toppengott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben