Tillagas på spisen.
Servera eventuellt med lite rostade nötter eller cocos på toppen och gärna krispig sallad till.
Ingredienser
4-6 kycklingfiléer i portionsstorlek
4 msk jordnötssmör
2 dl krämig cocosmjölk
1-2 dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek
Saften av ½ lime
1 tsk salt
Smör till stekning
Instruktioner
Skiva kycklingfiléerna tvärs över i "slantar".
Smält smör - gärna i en stekgryta och bryn filéerna försiktigt, men låt dem bli genomstekta.
Låt vila i annan form. Sänk temperaturen. Slå på cocosmjölk och tillsätt sambal oelek, limesaft och salt.
Vispa ihop smakerna. Låt puttra i fem minuter utan lock. Tillsätt jordnötssmör och grädde och sjud anrättningen till såsen antar en krämig konsistens 5-10min.
Färga ev med några droppar soja eller valfri kryddsås. Lägg tillbaka kycklingen och värm.
Det var en hit! Alla tyckte det var jättegott! Kommer att lagas fler gånger! Tack.....
MalinF20 april 2009
Detta var mycket gott:)
evaullabritt7 juli 2013
Så vansinnigt gott, och lättlagat. Detta recept hamnar bland höjdarrecepten i min kokbok. Tack för ett toppenrecept
AnneMari57a18 juli 2013
Kul att du gillar den ...har inte lagat den på länge nu ...men nu blir det nog av att få hem en burk jordnötssmör i alla fall ..kyckling filéerna ligger ju i frysen ...
Ha en go sommar
Anne-Mari
evaullabritt9 maj 2014
Jag lagar det lite då och då. Fortfarande toppengott.
Det var en hit! Alla tyckte det var jättegott! Kommer att lagas fler gånger! Tack.....
Detta var mycket gott:)
Så vansinnigt gott, och lättlagat. Detta recept hamnar bland höjdarrecepten i min kokbok. Tack för ett toppenrecept
Kul att du gillar den ...har inte lagat den på länge nu ...men nu blir det nog av att få hem en burk jordnötssmör i alla fall ..kyckling filéerna ligger ju i frysen ... Ha en go sommar Anne-Mari
Jag lagar det lite då och då. Fortfarande toppengott.