Kryddig kycklingsallad med papaya och kokos

Serverar: 4 portioner

Söta och salta smaker i en enkel sallad där dressingen blir pricken över i:et.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk jordnötsolja eller rapsolja
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½-1 röd chili, beroende på styrka
  • 1 dl kokosflingor
  • ½ papaya
  • Mynta
  • 150 g sallad, gärna romansallad
  • 1 dl rostade och saltade jordnötter eller cashewnötter
  • Dressing
  • 2 dl krämig kokosmjölk
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk rivet limeskal
  • 1 msk limesaft
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk riven ingefära
  • ½-1 röd chili, beroende på styrka
  • Instruktioner

    1. Hacka chilin fint och blanda den med riven ingefära, hackad vitlök, salt och kanel. Strimla kycklingen och blanda den med kryddblandningen. Hetta upp 1 msk olja och bryn kyckingen tills den är gyllene och färdig rakt igenom.
    2. Arrangera kyckling, tärnad papaya, sallad, mynta och kokosflingor på ett stort fat eller fyra mindre. Vispa samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Toppa med nötterna.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben