Kryddig kycklingsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

En god soppa med smak av kyckling, curry och tomat. Det är lite sting i den men med hjälp utav extra grädde så blir den rund och mjuk i smakerna.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer, cirka 250 g
  • 1 gul lök
  • 1 msk curry
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 burkar passerade tomater, cirka 400 g
  • 1 dl vatten
  • 2½ dl vispgrädde
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 1 krm socker
  • ½ tsk salt
  • ½ dl hackad persilja
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingen. Stek tillsammans med smör i stekpannan så kycklingen får färg och blir genomstekt. Skala och hacka löken. Bryn löken tillsammans med kycklingen. Blanda ner passerade tomater, grädde, vatten, buljongtärning, socker, salt, peppar och curry. Låt soppan koka i några minuter.
    2. Servera i djupa tallrikar och strö över persiljan. För att det inte ska bli för varmt går det att hälla i grädde precis innan servering.
    3. Tips är att servera med rostat bröd eller krutonger.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (4)

    Kickan82 14 mars 2011

    Fantastiskt god soppa som direkt blev favoriten härhemma :)

    Nax1 10 september 2013

    Detta är en kanonrätt .Har haft den vid ett flertal olika träffar med kompisar och alla säger"fantastiskt god". Vi brukar göra så att det räcker i flera dagar och den blir bara godare och godare. Den är helt enkelt klockren!!! TACK

    erikanordvall 26 januari 2014

    Jättegod soppa som uppskattades av både mig och min sambo! Blir definitivt att laga den fler gånger! :)

    raffa 4 mars 2014

    SUPERGOTT !!! SUPERENKELT !!! Tack för ett superrecept :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben