Kryddig lammfärskebab

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagat o mycket gott. Lämpligt att ha till, är Het sallad som hittas på Matklubben.

Ingredienser

  • 350 g lammfärs
  • 1 paprika röd, liten
  • 1 msk smör
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2-3 krm kajennpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    Kärna ur och hacka paprikan. Finfördela den sedan i matberedare eller med stavmixer. Tärna smöret i små kuber. Lägg lammfärsen i en stor skål. Tillsätt paprikan och smöret samt alla kryddor. Blanda alla ingredienser väl. Låt gärna färsblandningen vila en halvtimma i kylen. Häll lite vatten på en stor skärbräda. Fukta händerna, för att undvika att färsen klibbar fast, och forma färsen (på skärbrädan) till avlånga och platta biffar, cirka 15x3 cm. Hetta upp lite olivolja och en klick smör i en stekpanna. Stek biffarna till de får en fin yta och är genomstekta, cirka 3-4 minuter per sida. Servera med Het sallad ( se recept på Matklubben) och bröd.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (2)

    Aanette 25 maj 2010

    Jättegott tyckte vi bägge 2. Denna rätt kommer igen på vårt matbord

    pers_slask 1 oktober 2012

    Hustrun salig, dottern iaf inte missnöjd. Så bra utfall som man kan begära....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben