Kryddig laxsoppa med kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god fisksoppa

Ingredienser

  • 300 g laxfilé
  • 3 salladslökar eller 1 gul lök
  • 1 stor röd eller gul paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör (olja) att fräsa i
  • 1 burk kokosmjölk (4 dl)
  • Ca 1 msk röd curry paste
  • 5 dl fiskbuljong av tärning eller fond
  • 2 msk fishsauce
  • Lime
  • Färsk basilika eller koriander
  • Instruktioner

    Skär laxen i ca 2 cm stora tärningar. Skölj och skär salladslöken i 2 cm långa bitar. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Finhacka vitlöken Värm upp olja i en gryta och fräs salladslök, paprika och vitlök på svag värme ett par minuter utan att de tar färg. Rör samman kokosmjölk och cyrrypasta och blanda ner det i grytan tillsammans med buljongen. Koka upp och lägg i laxbitarna. Sjud tills laxen är kokt, 3-4 min. Smaka av med fishsauce och pressad lime. Garnera med basilika eller koriander.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (4)

    Davidl76 1 mars 2009

    Kanon gott, tackar! /David

    z10100 5 augusti 2011

    Superb, Väldigt gott

    d99bjbe 12 augusti 2011

    Kul att ni gillar det. Har blivit en av våra "fredags-favoriter" Kriterierna för en sån är "snabb, god och lite lyxig" ;)

    kerstinjacobsson 17 oktober 2012

    Kanongott. Jag hade ingen röd currypasta hemma så jag tog vanlig gul curry och sambaloelek.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben