Kryddig lingonkaka

Serverar: 12 portioner

Stött kardemumma, ingefära och kanel kryddar denna ljuvliga kaka. Serveras med vispad grädde och rårörda lingon.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • Smör
  • Ströbröd
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Smält smöret. Smörj och bröa en ugnssäker form ca 20x30 cm.
    3. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt rårörda lingon, grädde, mjölk och smör till äggvispet och blanda ihop snabbt.
    4. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda mjöl, bakpulver, kanel kardemumma och ingefära. Blanda ner i äggvispet och rör snabbt ihop till en slät smet.
    5. Häll smeten i formen. Ställ in i ugnen i ca 35 minuter, kontrollera med provtsticka att den är färdig.
    6. Skär i bitar och servera med vispad grädde och rårörda lingon.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben