Kryddig linsgryta med äpple

Serverar: 4 portioner

En färgglad, vegetarisk och kryddig linsgryta med både sötma och sälta. Servera med rött ris, gärna råris.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 200 g morot
  • 2½ tsk curry
  • 1½ tsk spiskummin
  • 1½ tsk torkad basilika
  • ½-1 tsk kanel
  • 1 krm chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl röda linser
  • 6 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ msk flytande grönsaksbuljong
  • 1 msk agavesirap (alt. socker)
  • 2 tomater
  • 1 äpple
  • Olja att steka i
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • 3 dl rött ris, gärna råris
  • 80 g salladsmix
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skala och finhacka den gula löken och fräs i lite olja tills den mjuknar. Riv morötterna grovt och vänd ner dem i lökhacket. Krydda med curry, spiskummin, kanel, basilika, salt och peppar. Pressa ner vitlöksklyftorna.
    3. Skölj de röda linserna och rör ner dem tillsammans med vatten, krossade tomater, tomatpuré, vinäger, grönsaksbuljong och agavesirap. Låt sjuda under lock.
    4. Skär tomaterna och äpplet i små bitar och vänd ner i grytan. Fortsätt sjuda i ca 10-15 minuter eller tills linserna är klara.
    5. Servera linsgrytan med rött ris och salladsmixen.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben