Kryddig linssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kryddstarkt och gott. I ursprungsreceptet garneras med mynta men det går lika bra utan.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk garam masala
  • 1 kanelstång
  • 2 msk olivolja
  • 200 g röda linser, ca 2 1/2 dl
  • 400 g krossade tomater
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Honung
  • Ev hackad mynta till garnering
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och lägg den i en stor kastrull med garam masala och kanelstång. Häll i oljan och låt det hettas upp så det doftar ljuvligt av kryddorna. Låt det fräsa ett par minuter under omrörning på medelvärme. Se till att det inte bränns.
    2. Tillsätt linserna och rör om så de blir blanka. Häll i tomaterna och buljongen och låt det sakta sjuda i ca 12-15 minuter med lock tills linserna är mjuka. Smaka av med salt, peppar och honung. Servera ev med hackad mynta.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11
    3.3
    45 min
    5-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben