Linssoppa

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 45 minuter

Linssoppa som min mamma brukade göra, den går fort att göra. Man kan äta den med en toost eller skorpor

Ingredienser

  • 3,5 dl linser
  • 1,7 liter vatten
  • 6 lagerblad
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 lite morot
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1,5-2 tsk salt
  • Instruktioner

    Rensa linser från sten. Skölj och lägg de i en kastrull med all vatten , lagerblad, olivolja, vitlök, hackad gul lök och morot i små bitar. Ska kokas i medel värme ca 20min, tills linserna blir genom kokta. Lägg då krossade tomater, tomatpuré och salt och koka i 5 min till. Servera soppa med lite vinäger i talriken.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Jammas 12 mars 2008

    Den här soppan "låter" grekisk. Jag brukar få den i Grekland och då klickar jag i en klick tzatziki.Jättegott!!!

    Kaptenskan80 15 mars 2011

    Den här soppan var god! :-) Jag satte till lite vitt vin, citronsaft och vitpeppar. Men det behöver man inte göra om man inte vill.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben