Kryddig medelhavssoppa

Serverar: 4 portioner

Här kommer en härligt smakrik soppa! Nyttig och mättande! Servera soppan tillsammans med ett gott bröd.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 6 tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk vitpeppar
  • ½ tsk koriander
  • 1 tsk strösocker
  • ½ citron, saften
  • 5 msk grönsaksfond
  • 6 dl vatten
  • 2 msk smör, till stekning
  • Instruktioner

    1. Häll upp hett vatten i en bunke och lägg i tomaterna.
    2. Skala och hacka gul löken. Skala vitlöken. Skala och hacka palsternackan och morötterna.
    3. Ta upp tomaterna ur det heta vattnet och skala dem (jag använde min potatisskalare och det funkade alldeles utmärkt). Skär tomaterna i mindre bitar.
    4. Fräs gul lök i smör tills de har fått färg. Pressa i vitlöksklyftorna. Häll i palsternackan och morötterna. Låt fräsa i 5 minuter. Se till att röra om med jämna mellanrum.
    5. Tillsätt alla kryddorna, tomaterna, citronsaften, grönsaksbuljongen och vattnet. Rör om.
    6. Låt soppan koka upp, sänk sedan till medeltemperatur. Låt soppan stå och sjuda i ca 20 minuter. Kolla efter om rotfrukterna är mjuka.
    7. Smaka av soppan och ta av från plattan.
    8. Klart!

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben