Kryddig mellanösterngryta

Serverar: 3-5 portioner

För Er som gillar starka och smakrika mellanösterngrytor.

Ingredienser

  • 1½ kg lammkött
  • 1 lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Olja vid stekning
  • 1 burk passerade eller krossade tomater á 400 g
  • 3 msk tomatpuré
  • 0,3 dl spiskummin, ev. mer
  • 0,3 dl chilipulver (gärna 1-2 msk harrisa i stället)
  • 1-2 msk koriander frön stötta
  • 2 msk paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • 1½ l vatten
  • Matlagningsyoghurt
  • Finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär upp lammet i grytbitar och stek i panna och lägg över i gryta/tryckkokare, ta tillvara på stekskyn. Stek lök, vitlök och häll över i grytan. Tillsätt spiskummin, chili ,salt och peppar och låt fräsa ihop en stund innan du tillsätter tomaterna och vattnet så det precis täcker.
    2. Det är inte svårt att göra och låt det koka/sjuda i 1 - 2 timmar. Strö över persilja.
    3. Servera med basmatiris och matlagningsyoghurt, och persilja. Om man vill är det gott att ha i lite aubergin.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (1)

    monicadanell 29 november 2009

    Hej till middag idag blev det kryddig mellanösternsgryta men jag tog inte lammkött det blev nötkött men det blev jätte gott ändå och tack för ett gott recept 5 poäng från mig monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben