Kryddig melon och mozzarellasallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Gott som tilltugg

Ingredienser

  • 1 förpackning mozzarella
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 lime
  • 2 msk olivolja med basilika
  • 2 msk gräslök, kinesisk
  • 1 msk timjanblad, färska
  • Salt
  • Peppar
  • 1 söt melon
  • 2 msk basilika, färsk
  • Instruktioner

    Skölj mozzarellabollarna, dela dem i halvor och låt dem rinna av väl på hushållspapper. Kärna ur chilifrukten och finhacka den. Tvätta limefrukten och riv det gröna skalat. Pressa saften ur limen. Vispa ihop limesaft och olivolja till marinaden i en skål. Blanda i den finhackade chilifrukten,gräslökhacket och timjan. Smaka av med salt och peppar. Lägg mozzarellabollarna i marinaden och marinera 1 timme. Slå bort marinaden. Dela melonen och ta bort kärnorna. Använd ett kuljärn för att göra melonbollar av fruktköttet. Blanda melonbollarna med basilikan och mozzarellan. Låt salladen stå i en halv timme för servering.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben