Kryddig mjuk pepparkaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Smakrik och god!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 1/2- 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 100 g smält, avsvalnat smör
  • 1/2 krm salt
  • 1 msk kanel
  • 1 1/2 tsk mald ingefära
  • 1 1/2 tsk malda kryddnejlikor
  • 3/4 tsk malda pomeransskal
  • 1/2 krm kryddpeppar
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Smörj en avlång bakform. Rör ägg och socker pösigt och vitt.
    2. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Tillsätt dessa till ägg-socker blandningen. Rör i mjölk och det smälta, avsvalnade smöret. Tillsätt slutligen bakpulver.
    3. Grädda i 175 grader i 55 minuter. (Sätt gärna på ungsfolie efter halva tiden som skydd mot att bränna kakan).
    4. Smakligt fika!

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (1)

    JennyV 16 november 2008

    Jag älskar mjuk pepparkaka och detta recept var kanon gott! Nästa gång ska jag även bröa formen, för det fastnade när jag skulle ta ur kakan ur formen!

    Relaterade Artiklar

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben