Kryddig nyponglögg

Serverar: 10-15 portioner

Nyponsmaken förstärks av syran i citrusfrukterna. Ett mycket spänannde glöggrecept.

Ingredienser

  • 150 g torkade nypon
  • 1 l vatten
  • 2-3 cm ingefära
  • 2 apelsiner
  • 2 citroner
  • 2 dl strösocker
  • 6 stjärnanis
  • 6 hela kryddnejlikor
  • Eventuellt 1-2 cl vodka per dl glögg
  • Instruktioner

    1. Blanda nypon och vatten i en kastrull. Koka upp och låt nyponen sjuda 20 minuter under lock på lägsta värme. Rör om ett par gånger under tiden. Sila bort nyponen.
    2. Skär ingefäran i tunna skivor. Skölj apelsiner och citroner noga i ljummet vatten. Pressa saften ur en apelsin och en citron. Skiva en apelsin och en citron.
    3. Blanda nyponjuicen med ingefära, saft och skivor apelsin och citron, socker, stjärnanis och kryddnejlika.
    4. Sjud under lock 10 minuter på lägsta värme. Rör om ett par gånger under tiden. Låt glöggen svalna i rumstemperatur. Sila och ställ glöggen kallt ett dygn.
    5. Värm glöggen och tillsätt eventuellt vodkan före servering . Får ej koka.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben