Kryddig pumpa- och kokossoppa

Serverar: 4 portioner

Ingefära, chili och vitlök ger den här pumpasoppan lite hetta. Kokosmjölk och koriander för tankarna till asiatiska smaker.

Ingredienser

  • 400 g pumpapuré från tex butternut
  • 2 syrliga äpplen
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 cm färsk ingefära
  • ½ röd chilipeppar
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 7½ dl vatten
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 kurka färsk, hackad koriander
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök. Skala och riv ingefäran. Skala, kärna ur och skär äpplet i små bitar. Lägg detta i en kastrull med olivolja. Låt smälta på medelvärme tills löken är mjuk och genomskinlig, 5-7 minuter.
    2. Lägg i pumpan. Hacka chilipeppar och lägg i även den tillsammans med paprikapulver, vatten och buljongtärningar. Rör om och låt koka tills pumpaköttet är mjukt, ca 15 minuter. Mixa soppan.
    3. Tillsätt kokosmjölk, hackad koriander och citronskal. Koka upp på nytt och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Servera med bröd.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben