Kryddig rabarberkompott med apelsingrädde

Serverar: 4 portioner

Mina rabarber växer så det knakar snart.......Rabarber är underbart nu när säsongen närmar sig.

Ingredienser

  • Kompott
  • 700 g rabarber, sköljda
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
  • 1 stjärnanis
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 apelsinsaften (skal används till grädden)
  • Grädde
  • 2 dl grädde
  • 1 apelsin finrivet skal
  • Instruktioner

    1. Tärna rabarbern och lägg dem i en kastrull med socker, apelsinsaft och kryddor. Sjud i ca 20 min.
    2. Låt svalna!
    3. Lägg upp i portionsskålar eller glas och toppa med lättvispad grädde som vispats och smaksatts med skal av apelsin.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben