Kryddig risrätt med nudlar

Serverar: 5 portioner

Tid: 30 minuter

Slängde ihop en enkel risrätt som var så god att den gick att äta utan kött men funkar bra med kyckling, bacon eller kebabkött.

Ingredienser

  • 3 dl jasminris eller valfritt ris
  • 200 g nudlar med biffbuljong
  • 1 ml kalvfond
  • 1 ml grönsaksfond
  • 1 krm pastakrydda röd
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • ½ dl rapsolja
  • ½ dl vitlöksdressing
  • 100 g ärt majs och paprikablandning
  • 100 g riven valfi ost
  • Instruktioner

    1. Obs måtten är absolut inte exakta.
    2. Skölj och koka riset enligt anvisningarna men med lite olja i.
    3. Koka nudlarna enligt anvisningarna men häll av vattnet på slutet, tillsätt buljong. Blanda ris och nudlar när de är klara.
    4. Tillsätt sen olja, pastakrydda, peppar, fonder efter styrka, tycke och smak i ris och nudelblandningen .
    5. Blanda i grönsakerna och toppa med vitlöks dressingen och riven ost på tallriken. Blanda allting.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben