Kryddig saffransglögg

Serverar: 6 portioner

Med doft och smak av advent.... Kryddig glögg med vacker färg. Spetsa den eventuellt med vodka

Ingredienser

  • 1 flaska vitt halvtorrt vin, gärna någon riesling
  • 2 kanelstänger
  • 1 cm färsk ingefära
  • 6 vitpepparkorn
  • 6 nejlikor
  • 1 pkt saffran eller några strån trådsaffran
  • 1 st vaniljstång
  • 3 msk honung
  • ½ apelsin, skalet
  • 1 dl vodka
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm, det får inte koka.
    2. Låt stå att dra i minst 1 timme, gärna längre.
    3. Tips! Välj gärna KRAV märkt kanel, ingefära, vitpeppar, vaniljstång och honung.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben