Kryddig tacopaj

Serverar: 6-8 portioner

Ännu en tacopaj att tillaga och proväta... :-)

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 msk crème fraiche
  • 115 g svenskt smör
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 1 burk röda bönor
  • 200 g köttfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 påse tacokryddor
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 2 stora ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och kör tills det precis börjar formas till en deg. Fodra en pajform, gärna med löstagbara, höga kanter.
    2. Ställ formen kallt i 30 minuter.
    3. Skölj bönorna och låt rinna av. Fräs köttfärs, lök och vitlök. Tillsätt bönor och tacokryddor. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
    4. Rör ner grädde och ägg i köttfärssmeten och fyll pajskalet.
    5. Grädda i 200° ca 30 minuter eller tills fyllningen stelnat.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben