Kryddig tomatsoppa

Serverar: 4 portioner

Servera eventuellt med ett grovt bröd med bönröra eller avokado. 210 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk ingefära, ca 3 cm
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 msk olivolja
  • ½ dl röda linser
  • 2 burkar krossade tomater, á 400 g
  • 1 msk socker
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk matlagningsgrädde
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Korianderyoghurt
  • ½ kruka koriander
  • ½ dl naturell yoghurt
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs dem med spiskummin och koriander i olja i en kastrull 3 minuter. Tillsätt linser, tomater, socker, vatten och buljong. Sjud under lock 20 minuter.
    2. Korianderyoghurt: Mixa koriandern med hälften av yoghurten med en stavmixer, rör ner resten av yoghurten.
    3. Mixa soppan slät med grädde i en matberedare. Salta och peppra.
    4. Servera med korianderyoghurten.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben