Kryddig tonfiskpasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Vardagsrätt som inte tar lång stund att svänga ihop men som blir godast om den får puttra ett tag.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 2 tetror à 500 g krossade eller hela tomater
  • 1-2 dl vatten
  • 2 tsk grönsaksbuljongpulver
  • 2 msk tomatpuré
  • olivolja, några matskedar till stekning
  • curry
  • cayennepeppar
  • torkade örter (basilika, oregano, timjan)
  • salt och svartpeppar
  • Instruktioner

    Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs i olivolja, lite cayennepeppar och curry efter smak. Öppna tonfisken, häll av oljan. När löken svettats lite, tillsätt tonfisken och ev lite mer curry. Tillsätt krossade eller hela burktomater. Skölj ur burkarna/tetrorna med vatten och häll i. Tillsätt buljongpulvret och örtkryddorna. Låt puttra på svag värme i ca 45 min tills såsen kokat ihop ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och gärna en grönsallad.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (1)

    Anna125 20 juli 2011

    För att få receptet godkänt har jag preciserat mängden tomatkross. Lycka till och hoppas ni gillar receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben