Kryddig västeråsgurka

En gurka med lite sting (helt underbar)

Ingredienser

  • 2 kg västeråsgurka
  • 8 dl strösocker
  • 1 l vatten
  • 4 grader ättika (24 %)
  • 2 rågade msk salt
  • 2 lagerblad
  • 1 gul lök
  • 10 vitlöksklyftor
  • 2 röda chilipeppar
  • 4 msk gula senapsfrön
  • 1 bunt krondill
  • Instruktioner

    1. Skär gurkorna i skivor i en matberedare. Lägg dem i en bunke med lock.
    2. Finhacka löken, skiva vitlök och chilipeppar tunt. Koka upp lagen med allt utom senapsfröna. Häll över lagen över gurkorna och tillsätt senapsfröna sist. Lägg på locket och låt svalna.
    3. Hälles på rena glasburkar. Låt stå svalt. Godast efter något dygn. Lycka till.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (2)

    recepttorka 7 september 2010

    4 grader ättika? Tacksam för svar/Mia.

    alyssa 7 september 2010

    4 grader ättika är nästan hela flaskan.flaskan har gradering på kanten (hela innehåller 5 )

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben