Kryddiga asiatiska piroger

Serverar: 10-15 portioner

Dessa härligt kryddade piroger för tankarna till Asien. Styrkan styr du själv, från milda mumsbitar till heta knyten. Servera dem gärna med en krispig grönsallad.

Ingredienser

  • 5 frusna smördegsplattor
  • Fyllning
  • 1 dl jasminris
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk matolja med neutral smak
  • 1 msk crème fraiche
  • ½ msk curry
  • 1 msk röd eller grön thailändsk currypasta
  • ½ tsk salt
  • 2 msk flytande honung
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Tina smördegsplattorna i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Koka riset enligt instruktionen på förpackningen.
    2. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skala och hacka lök och vitlök fint.
    3. Värm oljan i en stekpanna och fräs upp kyckling, lök och vitlök utan att ingredienserna tar färg. Låt blandningen svalna.
    4. Kavla ut smördegsplattorna något. Dela varje platta i 2-3 kvadrater.
    5. Rör ihop kyckling, lök, ris, crème fraiche, kryddor samt honung. Fördela fyllningen på plattorna.
    6. Vik över degen till trianglar och pressa samman de öppna sidorna med en gaffel.
    7. Pensla knytena med ett uppvispat ägg och strö över lite sesamfrön. Grädda ca 8 minuter i nedre delen av ugnen. Servera gärna med lite sweet chilisås.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben