Kryddiga bananmuffins

Serverar: 8-12 portioner

Jättegoda muffins älskad av vuxna och barn.

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl flytande margarin
  • 3 st mosade bananer
  • 1 dl kaffe
  • 5 dl dinkelmjöl siktat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vanilinsocker
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 4 msk starkt kaffe
  • 3 msk kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker posöst.Blanda i mosade bananer med flytande margarin.Rör ner övriga ingredienser försiktigt i smeten.
    2. Skeda upp ca 2 rågade msk i stora muffinsformar och grädda i 200 grader ca 20-25 min. Låt kallna
    3. Rör florsocker med kaffet till en jämn smet, bred på muffins och strö över kokosflingor.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (1)

    rainydays 28 juni 2008

    Muffinsen var enormt goda. Passade bra ihop med en kopp Yogi Thea. Men är inte 4 msk kaffe till glasyren lite mycket? Min blev enormt rinnig så jag fick ösa i en massa floursocker till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben