Kryddiga biffar med tabbouleh

Serverar: 4 portioner

Det är smart att dryga ut köttfärsen med bönor och gott blir det! Libanesisk mat när den är som allra bäst!

Ingredienser

  • 1 burk sköljda kidneybönor, 400 g
  • 300 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk salt
  • Olja till stekning
  • Tabbouleh
  • 2 dl bulgur
  • 2 finhackade tomater
  • 2 hackade salladslökar
  • 1 finhackad gurka
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • ½ dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Yoghurtsås
  • 2 dl matyoghurt
  • ½ dl ajvar relish eller mango chutney
  • Instruktioner

    1. Mosa bönorna i en bunke. Tillsätt färs, ägg och kryddor och blanda till en jämn smet. Forma små pannbiffar och stek dem i olja i en stekpanna, 2-3 minuter per sida.
    2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen och låt den svalna något. Blanda bulgur med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera biffarna med tabbouleh och yoghurtsås.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben