Härliga bitar av saftigt nötkött täcks med honungs- och senapssås, träs på grillspett tillsammans med krispiga grönsaker och grillas.
Ingredienser
1 grön paprika
1 gul lök
3 msk färskpressad citronsaft
2 msk rapsolja
4 tsk dijonsenap
2½ tsk honung
0.75 tsk torkad oregano
1 krm svartpeppar
450 g ryggbiff
8 champinjoner
Instruktioner
- Lägg fyra trägrillspett, cirka 24 cm långa, i blöt i kallt vatten 30 minuter. Det hindrar dem från att börja brinna under grillningen.
- Kärna ur paprikan och skär den i åtta lika stora bitar. Skala och skär löken i åtta klyftor. Hetta upp grillen. (Själv har jag en bordsgrill, men går säkert att grilla i ugnen också, eller ute för dem som kan.)
- Vispa ihop citronsaft, olja, 2 msk vatten, senap, honung, oregano och svartpeppar i en stor glasskål. Skär köttet i tärningar ca 2½ cm stora. Lägg köttet i marinaden och vänd så att allt kött täcks av marinad. Lägg över köttet på ett fat. Spara marinaden.
- Varva kött, paprika, lök och champinjoner på spetten. Lägg spetten på grillen och grilla dem nio-tolv minuter. Vänd då och då och pensla med resten av marinaden under tiden som de grillas. Servera varma, gärna tillsammans med en grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)