Kryddiga cashewklickar

Serverar: 25-30 portioner

Mumsiga, kryddiga kakor med lite tuggmotstånd.

Ingredienser

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 1 dl brun farin
  • 1 ägg
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 5½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk mald kanel
  • 1/4 tsk muskotnöt, riven
  • 1 krm salt
  • 1 dl gräddfil
  • 2 dl cashewnötter, hackade
  • Garnering
  • 50 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör smör, socker och brun farin mjukt. Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa till en jämn smet. Blanda ihop vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, riven muskotnöt och salt i en bunke. Tillsätt smörblandningen tillsammans med gräddfil och cashewnötshacket. Blanda ihop allt till en lös deg.
    3. Klicka ut bollar, ca 1 tsk stora, av smeten på en lätt mjölad plåt. Det går lättast att använda fingrarna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8-10 minuter tills de fått lite färg. Låt dem svalna på galler.
    4. Smält chokladen över vattenbad och ringla den över de avsvalnade kakorna.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben