Kryddiga färsspett med varm nudelsallad

Serverar: 4 portioner

Spiskummin, sambal oelek och vitlök sätter fart på dessa saftiga spett som serveras med en asiatisk inspirerad nudelsallad.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 ägg
  • ½ dl vatten
  • 1 1/4 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 12 kort träspett
  • Rapsolja till stekning
  • Nudelsallad
  • 200 g nudlar
  • 1 gul lök
  • 10 cm purjolök
  • ½ fänkål
  • 1 liten broccoli
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • 70 g färsk spenat
  • 1-2 tsk finhackad färsk ingefära
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med spiskummin, pressad vitlök, sambal oelek, ägg och vatten. Salta och peppra. Forma färsen runt spetten och stek dem i olja på medelvärme tills de blivit gyllenbruna runtom. Håll varmt.
    2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skiva lök, purjolök och fänkål. Skär broccolin i mindre buketter.
    3. Hetta upp oljorna i en wokpanna eller lite större stekpanna. Lägg i grönsakerna och fräs i några minuter. Blanda ner spenaten, de kokta nudlarna och smaksätt med finhackad ingefära. Smaka av med salt och peppar.
    4. Toppa med rostade sesamfrön och servera den varma nudelsalladen till köttfärsspetten.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben