Kryddiga fajitajärpar med harissadressing
Smakrika järpar och dressing som serveras med en enkel potatissallad.
Harissa är en nordafrikansk "blöt," chilihet, kryddblandning.
Ingredienser
500 g blandfärs
900 g potatis, fast sort
1 ägg
3 msk fajitakrydda från påse
2 msk teriyakisås
1 dl cornichoner
Ca 5 cm purjolök
2 msk finhackad persilja
Olivolja
Salt
Dressing
1 tsk harissa på tub eller burk
2 msk flytande honung
3 msk vitvinsvinäger
Servering
Gräddfil
Instruktioner
- Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, låt ånga av och varmhåll potatisen.
- Blanda färs, ägg, fajitakrydda teriyakisås och 2 msk vatten till en smidig färs. Forma färsen till ca 20 avlånga järpar, ca 7x2 cm.
- Rör ihop ingredienserna till dressingen med 4 msk olja, 3 msk vatten och ½ tsk salt.
Grovhacka cornichonerna. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor.
- Stek järparna runtom i olja i en stekpanna ca 6 minuter.
Skär potatisen i skivor. Blanda försiktigt med purjolök, cornichoner och persilja precis före servering.
- Bjud järparna med potatissallad, dressing och en klick gräddfil.
Liknande recept
Kommentarer (0)