Kryddiga fajitajärpar med harissadressing

Serverar: 4 portioner

Smakrika järpar och dressing som serveras med en enkel potatissallad. Harissa är en nordafrikansk "blöt," chilihet, kryddblandning.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 900 g potatis, fast sort
  • 1 ägg
  • 3 msk fajitakrydda från påse
  • 2 msk teriyakisås
  • 1 dl cornichoner
  • Ca 5 cm purjolök
  • 2 msk finhackad persilja
  • Olivolja
  • Salt
  • Dressing
  • 1 tsk harissa på tub eller burk
  • 2 msk flytande honung
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • Servering
  • Gräddfil
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, låt ånga av och varmhåll potatisen.
    2. Blanda färs, ägg, fajitakrydda teriyakisås och 2 msk vatten till en smidig färs. Forma färsen till ca 20 avlånga järpar, ca 7x2 cm.
    3. Rör ihop ingredienserna till dressingen med 4 msk olja, 3 msk vatten och ½ tsk salt. Grovhacka cornichonerna. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor.
    4. Stek järparna runtom i olja i en stekpanna ca 6 minuter. Skär potatisen i skivor. Blanda försiktigt med purjolök, cornichoner och persilja precis före servering.
    5. Bjud järparna med potatissallad, dressing och en klick gräddfil.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben