Kryddiga julköttbullar

Toppengoda! Det går naturligtvis att inskränka kryddandet till bara salt och peppar om man är rädd för kryddor.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 dl yoghurt, naturell
  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl, utrört i lite vatten
  • 1 ägg
  • 1 Gul lök, mellanstor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 mild chilifrukt
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 knippa persilja, hackas
  • 1-2 tsk timjan
  • 1-2 krm kanel
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1,2 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk olja till potatisen
  • 3 msk margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala potatisen och skär i klyftor. Häll oljan i en långpanna. Lägg i potatisen, salta, peppra och ställ in i ugnen.
    3. Blanda ägget, yoghurten, potatismjölet och ströbrödet i en stor bunke. Låt ströbrödet svälla några minuter. Skala och hacka löken och vitlöken. Dela chilin, ta bort kärnorna och hacka den. Fräs löken, vitlöken och chilin i olivoljan. Det ska bli blankt och mjukt, inte brynt. Låt svalna!
    4. Skölj och hacka persiljan fint. Blanda ner den stekta avsvalnade lökblandningen i bunken tillsammans med persiljan och köttfärsen. Krydda med peppar, salt, spiskummin (kan inte ersättas med vanligt kummin), timjan och kanel. Blanda ordentligt.
    5. Rulla små köttbullar. Stek på medelvärme i margarinet. Stek i omgångar eller i flera stekpannor så att köttbullarna blir fint brynta och genomstekta.
    6. Lägg de stekta köttbullarna på ett ugnssäkert fat och håll de varma i ugnen.
    7. Servera med ugnsstekt klyftpotatis, grönsallad och gärna citron att pressa över.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben