Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk och låt det svälla en stund.
Tillsätt ägg, lök, fond, salt, vitpeppar, kryddpeppar och kanel. Lägg i färsen och arbeta ihop till en smidig smet.
Olja händerna och rulla medelstora köttbullar och lägg dem på ett smörpapper.
Stek köttbullarna i en stekpanna med smör, ca 50 minuter.
Stek inte för många köttbullar åt gången.
Skaka pannan så att köttbullarna rullar runt och får fin färg.
Lycka till! Smaklig måltid
Tips! Köttbullstips x3
Ha inte för mycket matfett i pannan vid stekning, då rullar köttbullarna inte runt utan glider bara runt i smöret.
Ska du steka många köttbullar?
Lägg dem i en smord långpanna och stek dem mitt i ugnen, i 200°, i ca 15 minuter.
Vänd runt köttbullarna med en stekspade efter halva tiden.
Köttbullarna går bra att frysa in.
Vid servering, tina och värm dem i en stekpanna eller i ugn.
Rosen - köttbullarna lär bli välstekta? -50 minuter. Julhälsning Ingvar
Goda köttbullar! Kommer att göra detta flera gånger.
Goda köttbullar.