Kryddiga julköttbullar

Serverar: 6 portioner

Julköttbullar med smak av kanel och kryddpeppar

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • ¾ dl havregryn
  • 1½ msk potatismjöl
  • 1½ dl mjölk, 3%
  • 1 ägg
  • 1 msk riven gul lök
  • 2 tsk kalvfond
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • ½ tsk malen kryddpeppar
  • ½ tsk kanel
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk och låt det svälla en stund. Tillsätt ägg, lök, fond, salt, vitpeppar, kryddpeppar och kanel. Lägg i färsen och arbeta ihop till en smidig smet.
    2. Olja händerna och rulla medelstora köttbullar och lägg dem på ett smörpapper.
    3. Stek köttbullarna i en stekpanna med smör, ca 50 minuter. Stek inte för många köttbullar åt gången. Skaka pannan så att köttbullarna rullar runt och får fin färg.
    4. Lycka till! Smaklig måltid
    5. Tips! Köttbullstips x3 Ha inte för mycket matfett i pannan vid stekning, då rullar köttbullarna inte runt utan glider bara runt i smöret. Ska du steka många köttbullar? Lägg dem i en smord långpanna och stek dem mitt i ugnen, i 200°, i ca 15 minuter. Vänd runt köttbullarna med en stekspade efter halva tiden. Köttbullarna går bra att frysa in. Vid servering, tina och värm dem i en stekpanna eller i ugn.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (3)

    ingvardb33 26 december 2009

    Rosen - köttbullarna lär bli välstekta? -50 minuter. Julhälsning Ingvar

    maaba 1 januari 2013

    Goda köttbullar! Kommer att göra detta flera gånger.

    kickan51 18 december 2015

    Goda köttbullar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben