Kryddiga kalkonwraps med fetaostcréme

Serverar: 4 portioner

Matiga wraps som är perfekt nu på sommaren när man ibland inte har tid att stå med långkok. Låt alla göra sin egen wraps.

Ingredienser

  • 1 kalkonbröstfilé, ca 500g
  • ½ rödlök
  • ½ isbergssallad
  • 2 kvisttomater
  • 1 paket kokta kikärter, ca 380 g
  • 1 burk kokta röda linser, ca 380 g
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 krm kajennpeppar
  • 8 stora tortillabröd
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Fetaostcréme
  • 150 g fetaost
  • 1 dl äkta grekisk yoghurt
  • 1 tsk honung
  • Instruktioner

    1. Börja med fetaostcrémen. Mosa osten med en gaffel i en skål. Blanda i yoghurt och honung. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Ställ kallt.
    2. Skär kalkonköttet i strimlor. skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Strimla salladen och skär tomaterna i bitar. Skölj kikärter och linser, låt dem rinna av.
    3. Stek lök, kalkon, spiskummin och kajennpeppar i oljan ca 5 minuter i en stor stekpanna. Tillsätt kikärter och linser. Låt allt bli varmt. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
    4. Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen.
    5. Lägg sallad, tomater och kalkonröra i separata skålar eller på ett stort fat. Låt alla göra sin egen wrap och toppa med fetaostcrémen.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben