Kryddiga köttbullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Hur många recept på köttbullar kan man behöva/ha? Många, många tycker jag. Dessa med kalvfärs och lite annorlunda smak är hur som helst goda...

Ingredienser

  • 2 skivor vitt bröd (formfranska eller liknande)
  • 1 dl yoghurt eller filmjölk
  • rivet skal av ½ citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk mald spiskummin
  • 05 tsk torkad timjan
  • 500 g kalvfärs (eller nöt om du föredrar det)
  • 2 msk smör
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 krm vit- eller svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär bort kanterna på brödet. Riv sedan brödet i småbitar och lägg i en stor skål. Blanda med yoghurten/filen och rör om. Låt svälla 5-10 min.
    2. Skala och riv vitlöksklyftan ner i yoghurten/filen.
    3. Blanda i spiskummin och timjan.
    4. Tvätta citronen och riv skalet med ett zestjärn eller liknande. Lägg i skålen.
    5. Blanda ner färsen. Salta och peppra.
    6. Trilla små köttbullar av färsen och stek dem snabbt runt om, i omgångar, i smöret på ganska hög värme, i en stekpanna. Dra ner värmen och stek klart.
    7. Servera med potatis, ris eller bulgur. En god sås till, för den som vill, annars räcker det bra med en god och fräsch sallad med mycket grönsaker.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Matklubben Blogg 2007-09-18
    Stockholm bjöd verkligen på fint väder i helgen. Lite småblåsigt men ä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben